Oeps

De website is gemaakt voor grotere schermen.
Je kunt hier de mobiele site bekijken.

Hoe werkt het DapperDagboek?

Langdurig, ernstig of chronisch zieke kinderen die vaak in het ziekenhuis liggen of vaak naar het ziekenhuis moeten, krijgen een DapperDagboek. De verpleegkundigen en de pedagogische zorg in het ziekenhuis bepalen wie er een DapperDagboek krijgt.

Als jij een DapperDagboek ontvangt, zit daarin een startset. Deze begint met een startpagina en een inleidingspagina waar je wat vragen over jezelf kunt invullen. Dan volgt de handleiding, zodat je precies weet hoe het DapperDagboek werkt. 

Vervolgens een DapperPlakkersoverzicht; hierop zie je de meest voorkomende DapperPlakkers. Daarachter vind je drie Plakkaarten waar je de Plakkers op plakt. Dan vind je een lege pagina waar ''Jouw plaatjes'' op staat. Hier kun je op tekenen, dingen op plakken of er mee doen wat je wilt. 

Als laatste is er een pagina met "Jouw verhaal". Hier kun jij jouw verhaal beginnen of kun je iets anders opschrijven en een enveloptasje waar je kaarten, tekeningen of andere zaken afgesloten kan bewaren. Ook zit er een reiskaart in het DapperDagboek voor als je voor een kort bezoek naar het ziekenhuis komt of naar een ander ziekenhuis gaat die nog geen DapperPlakkers heeft. 

 Daarnaast ontvang je ook een keycord en een plastic hoesje. Het keycord kun je aan je bed, prikbord, infuuspaal of waar je maar wilt hangen. Aan het keycord komt een Plakkaart in het plastic hoesje. Zo is je Plakkaart goed beschermd en is het voor iedereen duidelijk dat jij Plakkers spaart. Als je Plakkaart vol is, kun je deze opbergen in je map. Voor elke volle Plakkaart ontvang je een nieuwe Plakkaart en een gekleurd bandje voor om het keycord heen.
Postbus 3085
4200 EB Gorinchem
Tel: +31 (0)6 51 01 63 62
info@stichtingdapperkind.nl