Oeps

De website is gemaakt voor grotere schermen.
Je kunt hier de mobiele site bekijken.

Wat is het DapperDagboek?

Bekijk onderstaande video om meer over het DapperDagboek te weten te komen!

Doel van het DapperDagboek

Het doel van het DapperDagboek is je een stukje grip geven tijdens een moeilijke periode. Daarnaast kun je, als je dit wilt, DapperPlakkers ontvangen. Dit zijn kleine kleurrijke stickers. Voor meer dan 70 verschillende situaties is er een Plakker, om zo een beeld te krijgen van wat je allemaal meemaakt in het ziekenhuis.

Maar de map wordt niet alleen gebruikt voor de Plakkers. Jij of je ouders kunnen van alles sparen in het DapperDagboek. Tekeningen, foto's, kaarten, persoonlijke verhalen, noem het maar op. Je kunt de map meenemen naar school, erover praten met vrienden, laten zien aan familie of lekker voor jezelf houden. Het is jouw map met jouw verhaal!

Hoe werkt het DapperDagboek?

Langdurig, ernstig of chronisch zieke kinderen die vaak in het ziekenhuis liggen of vaak naar het ziekenhuis moeten, krijgen een DapperDagboek. De verpleegkundigen en de pedagogische zorg in het ziekenhuis bepalen wie er een DapperDagboek krijgt.

Als jij een DapperDagboek ontvangt, zit daarin een startset. Deze begint met een startpagina en een inleidingspagina waar je wat vragen over jezelf kunt invullen. Dan volgt de handleiding, zodat je precies weet hoe het DapperDagboek werkt. 

Vervolgens een DapperPlakkersoverzicht; hierop zie je de meest voorkomende DapperPlakkers. Daarachter vind je drie Plakkaarten waar je de Plakkers op plakt. Dan vind je een lege pagina waar ''Jouw plaatjes'' op staat. Hier kun je op tekenen, dingen op plakken of er mee doen wat je wilt. 

Als laatste is er een pagina met "Jouw verhaal". Hier kun jij jouw verhaal beginnen of kun je iets anders opschrijven en een enveloptasje waar je kaarten, tekeningen of andere zaken afgesloten kan bewaren. Ook zit er een reiskaart in het DapperDagboek voor als je voor een kort bezoek naar het ziekenhuis komt of naar een ander ziekenhuis gaat die nog geen DapperPlakkers heeft. 

 Daarnaast ontvang je ook een keycord en een plastic hoesje. Het keycord kun je aan je bed, prikbord, infuuspaal of waar je maar wilt hangen. Aan het keycord komt een Plakkaart in het plastic hoesje. Zo is je Plakkaart goed beschermd en is het voor iedereen duidelijk dat jij Plakkers spaart. Als je Plakkaart vol is, kun je deze opbergen in je map. Voor elke volle Plakkaart ontvang je een nieuwe Plakkaart en een gekleurd bandje voor om het keycord heen.

DapperDiploma

Soms moet je voor een korte tijd in het ziekenhuis zijn. Bijvoorbeeld als je amandelen geknipt moeten worden of als je een blindedarmontsteking hebt. Dan krijg je geen hele map met DapperPlakkers, maar je bent dan ook wel erg dapper! Daarom hebben we het DapperDiploma gemaakt. Hier krijg je dezelfde Plakkers op als een kind met een DapperDagboek, alleen is er ruimte voor 10 stickers. Hopelijk heb je er ook niet meer nodig dan dat! Op de achterkant is er ruimte om te schrijven en tekenen. Dan kun je opschrijven waar je precies voor in het ziekenhuis lag en waarom jij het DapperDiploma hebt gekregen. 

Het DapperDiploma zit in een mooi mapje waardoor je er nog spullen bij kunt bewaren. Bijvoorbeeld je polsbandje of een kaart die je gekregen hebt. 

Downloaden

- Handleiding kinderen & ouders (NE)
- Algemene folder (NE)
- Plakkaart voor 9 stickers
- Plakkaart voor 15 stickers
- Plakkaart voor 25 stickers
- Jouw verhaal
- DapperPlakkers overzicht
- Reiskaart
- DapperDiploma
<
Postbus 3085
4200 EB Gorinchem
Tel: +31 (0)6 51 01 63 62
info@stichtingdapperkind.nl